(...în ultimii ani, iar lista este în construcţie)
Kasa Poporului( M. Micleuşanu)
Halterofilul din Vitan( Maria Manolescu)
Scândurica( Dan Miron)
Urbancolia( Dan Sociu)
Cămaşa în carouri( Doina Ruşti)
Scotch( Ioana Bradea)
O pasăre pe sârmă( Ioana Nicolae)
Fiecare cu Budapesta lui( Gabriela Gavril)
Numele mierlei( Radu P. Gheo)
Blocul 29, apartamentul 1 (Corina Sabău)
De voi fi întrebată ce nu mi-a plăcut la ele( şi, repet, lista va continua) am să răspund asortat eliptic( căci elipsa este tropul definitoriu al acestor volume):foarte multe. Dar mai întâi de toate, pot să spun ce am simţit citindu-le:
-prolixitate
-confuzie
-vacuum
-sentimentul că literatura mă trădează prin superficialitate extremă. În fine, eu ce vină am că le-am citit pe deja enumeratele RRR-uri? Am căutat numai un pic de emoţie, oare am cerut prea mult?
scris de anca giura în chiromanţii
Un milion de felicitari!
Mofturi, mai ai o batistă?( scâncete uşoare) Cine mă va mai iubi pe mine de-acum? Am să rămân singurică-singurică în faţa oprobriului marilor şi ,,poten(ta)ţilor'' bloggeri... Voi fi izgonită, hulită...:)
Şi cu toate acestea, nu regret. Muream dacă n-o făceam( ştiu, sunt năvalnică...) Simt că mi se umplu plămânii de un aer de libertate intelectuală. Să fii liber e exciting, right? :)
e o chestie de curaj. eu te sutin.
Atunci suntem deja doi curajoşi. :)
eva, cum ai ajuns sa le citesti, de ce?
Ooo, Liviu, nu-mi place să fac caz de asta, dar acuma e musai să repet, dacă m-ai întrebat. Scriu o teză de doctorat despre proza contemporană, pe segmentul 2000-2010, a nu se înţelege că am putut s-o parcurg pe toată( deşi de trei ani citesc o jumătate de carte pe zi, sunt foarte disciplinată la treaba asta, sper),dar măcar m-am străduit să am o privire panoramică. A fost ca la chirurgie un pic: ca să separ ţesutul bun de cel viciat a trebuit să am o percepţie de ansamblu. Să pornesc de la baza piramidei valorice. Nu e uşor să citeşti lucruri inutile, e cam first time c-o fac ...dar povestea mea favorită din copilărie a fost Cenuşăreasa. Adică îmi place să aleg grâul de neghină. :)
Adaug că prin ,,jumătate de carte'' nu înţeleg literatură rom. strict, ci şi străină, şi mai ales eseuri şi studii aferente temei.
Eva, desi te compatimesc, ceea ce faci va fi de mare folos multora, vor avea - sa iti continui deea - de unde sa ciuguleasca numai grau. :) Se va lasa si cu publicare apoi, sper, nu?
Ei, acuma că ,,m-am pus bine'' cu unii editori, drumul gloriei mă aşteaptă, hihihi.
N-am să fac pe mironosiţa, totuşi. Când am început-o mă gândeam doar să o elaborez temeinic. Mai nou, ca un fapt secundar, e posibil să mă decid pentru publicare.
Numele mierlei nu e roman. E o colectie de... ceva-uri. Deci nu-i RRR, cel mult CCRR.
La capitolul dezamagire subscriu, auzisem atatea lucruri bune despre RPG, dar cand am citit NM nu am gasit niciun motiv de incantare.
Livrescq, mulţumesc pentru precizare, nu am cartea în faţă chiar acum să verific informaţia. Pentru mine, textul respectiv este un conglomerat, de fapt.
Acuma, lista mea este constituită ad-hoc, a nu se înţelege că ea ar apărea aşa simplist în vreo lucrare de specialitate. Acolo proza parcursă de către mine este ,,feliată'' pe teme, stiluri, raportare la cititor etc.