Amanta rusoaică


scris de în

2 comentarii

De o frumusețe absolut originală, interpretă a Annei Timiriova din ,,Amiralul'' filmul bazat pe faptele reale ce ilustrează tragica iubire a lui Aleksandr Kolceak, amiralul care a murit eroic în războiul civil rusesc, Elizaveta Mikhailovna Boiarskaia afirmă că are multe în comun cu personajul istoric feminin.
Povestea prezintă asemănări majore cu ,,Doctor Jivago'' fapt despre care actriţa afirmă:,,Singurul element comun pe care îl au aceste filme îl constituie dragostea de care sunt în stare femeile ruse: este o temă abordată în multe romane. Ele iubesc până la ultima picătură de sânge, până la sfârșitul cel mai îngrozitor, până la moarte. Ele sunt capabile să-și abandoneze familia și copiii pentru dragostea bărbatului pe care și l-au ales.''
(Wikipedia)
Cu cinismul care îmi e specific, aş comenta că pasiunile femeii rusoaice au fost mult literaturizate şi că iubirea feminină rusească nu a fost niciodată străină de faima ,,bărbatului ales''. Bărbaţii comuni n-au făcut nicicând pasiunea eroinelor rusoaice. Dar miturile create de literatură par să aibe viaţă lungă şi nu o dată s-au extins asupra realităţii înseşi, anihilând-o.

2 comentarii

  1. Anonim

Tu ce crezi?