Zeul Rating....la tv


scris de în

5 comentarii

Aţi văzut probabil reclama tv aceea cu ,, la un noi în familie toţi au făcut-o''. Aia cu o gospodină care pare să se masturbeze( pe spatele soţului) sau cam aşa ceva. N-am reţinut la ce medicament, parcă, se face referire. 

O analiză simplă ne determină să opinăm că în imaginea tv insolitul, vulgarul şi originalul, ba chiar violentul, sângerosul şi grotescul sunt categorii  care fac cel mai bun rating. În speţă, reclama asta e făcută ,,cu cap'', ei, publicitarii, au ştiut că nu ne va plăcea , dar o să o ţinem minte. Şi de fapt  numai asta contează. Este un mecanism psihologic elementar de care face uz şi  care o subsumează  clasificării ,,reclamelor negative cu intenţie''.

Din ce-am observat eu, reclama în discuţie e receptată aşa: bunicii se scandalizează, copiii se şochează un pic, iar părinţii  hăhăie ca la un banc prost( unii, ...mulţi), iar alţii(... mai puţini) se întreabă oare următoarea etapă nu va fi atunci când tv-ul va avea şi mai puţină căutare şi ni se va prezenta, în consecinţă, vreo crainică de ştiri  masturbându-se, Păi, de ce vă scandalizaţi, dacă zeul Rating o cere? Hai, copii, staţi cuminţi în faţa tv-ului!

5 comentarii

Tu ce crezi?